Vjenceslava Richtera 6, 10000 Zagreb

+385 (0)91 497 6853

office@sunlab.hr

09 - 17

Bioklimatske pergole

Blog »
Bioklimatske pergole

Povezivanje otvorenog i zatvorenog prostora je često postavljeno pitanje u arhitekturi. Od nastanka čovjeka pa do danas, sukladno njegovim potrebama ta veza se mijenja. Suvremeni čovjek zbog prirode posla i načina života, ima potrebu da se poveže s prirodom i otvorenim prostorom. Da bi se osjećao komforno ta veza mora biti transformabilnog karaktera i lako prilagodljiva svim vremenskim uvjetima. .

Na svjetskom tržistu su se pojavile Bioklimatska pergole, koje Vam mi ovom prilikom predstavljamo. Predstavljaju sustave čiji je osnovni element rotirajuća lamela, replicirana onoliko puta koliko je potrebno da bi se natkrio prostor. Rotirajuće lamele su "upakirane" u okvir koji čini kostur pergole. Ovisno o poziciji pergole mogu biti samostojeće, naslonjene na objekt s jedne ili više strana, ili čak konzolno oslonjene na zid bez ikakvih stupova..

Cijeli sustav je u potpunosti automatiziran, smao jedim dugmetom na daljinskom upravljaču može se mijenjati nagib samih lamela, ali se mogu i potpuno spakirati u jedan kraj sustava, čime se dobiva otvoreni prostor.

Kao dodatni paket cijele opreme su razne varijacije osvjetljenja LED, RGB, ili svjetlo u samom ramu pergole ili na lamelama.

Načelo na kojem se temelje sve biklimatske pergole jest zaštita prostora, ventilacija, kontrola temperature ispod pergole i svjetlinu. Zaštita prostora je jasna funkcija, otvaranjem i zatvaranjem lamela, dobiva se otvoren ili zatvoren prostor, ovisno o vašoj želje i vremenskim uvjetima. Ventilacija je glavno načelo i ono što biklimatske pergole odvaja od svih drugih proizvoda za zaštitu od sunca. Prirodno strujanje zraka i provjetravanje prostora su ono sto je glavni adut ove pergole. Ne stvara efekt staklenika uz zadržavanje sjene, dok zrak prirodno cirkulira. Kontrola temperature ispod pergole postiže se podešavanjem nagiba lamela i na taj način korisnik sam određuje koja količina temperature i svjetlosti će biti ispod pergole. Ova dva parametra (temperatura i svjetlina) utječu i na temperaturu u samom objektu.

Upotrebom suvremenih proizvoda za zaštitu od sunca smanjuje se potreba za klimatizacijom i postiže se bolja energetska učinkovitost, čime se štedi energija.

 

Bez obzira želite li vaš privatni ili poslovni postor pretvoriti u pravu oazu, prvi izbor su Bioklimatske pergole. S njima ćete dobiti jedinstven prostor na otvorenom uz maksimalnu uštedu energije.